Stappenplan voor het schoonmaken van het toilet op kantoor

6224 Kantoor V2 ZW.png

Het is van velen niet het favoriete klusje, maar het moet toch gebeuren: het toilet schoonmaken.  Maar hoe maak je het toilet eigenlijk het beste schoon? In deze blog geven wij je een stappenplan, die je gemakkelijk afwerkt. Zo is het toilet op jouw kantoor binnen no-time weer schoon!

 

Stap 1: Maak het toilet kalkvrij 
Spray het toilet in  met behulp van een ontkalkingsmiddel. Door te sprayen komen de chemische stoffen in het ontkalkingsmiddel op plekken waar je op andere manieren niet bij kunt komen. Laat het ontkalkingsmiddel goed intrekken. 

 

Stap 2: Ruim de toiletruimte op
Terwijl het ontkalkingsmiddel intrekt, gaan we verder met de volgende stap: het opruimen van het toilet. Zorg dat alle rotzooi, zoals lege wc-rollen, krantjes of andere onnodige voorwerpen uit de toiletruimte zijn. Staat er een prullenbak in de ruimte? Leeg deze dan voordat je begint met de echte schoonmaak. 

 

Stap 3: Toiletruimte schoonmaken
Nu aan de slag met de toiletruimte! Gebruik een emmer met fris water, een beetje allesreiniger en een schoon doekje. Maak eerste de muren, de vloer en eventueel de wastafel en andere objecten in de ruimte schoon. Gebruik voor elk onderdeel een schoon vlak van je doekje. Zo zorg je ervoor dat het vuil niet wordt uitgesmeerd of verspreid. 

 

Stap 4: Het reinigen van de toiletpot
De laatste stap: de toiletpot zelf! Inmiddels is het ontkalkingsmiddel ingetrokken en kunnen we verder met het schoonmaken van de toiletpot. Spuit allereerst de pot in met schoonmaakmiddel. Gebruik bij het schoonmaken een handschoen, een schuursponsje of borstel en een schoon doekje om de pot grondig te reinigen. Niet alleen de pot moet schoon, maar ook de de deksel, het waterreservoir en de hendel. Heb je meerdere toiletten in het kantoor? Vervang het doekje dan na ieder toilet!
 

Met dit stappenplan kun je voordat je hulp inschakelt, zelf de eerste stappen zetten om de toiletten op kantoor schoon te maken. En nog belangrijker: schoon te houden! Uiteraard kun je altijd contact opnemen met Hofkens HIG; schoonmaakbedrijf in Tilburg en Den Bosch. Wij staan 24/7 voor je klaar. Met de beste service gaan we dan ook altijd voor kwaliteit. En niet te vergeten: onze Allesreinigers krijgen alles schoon!

Geplaatst op 29/11/2019

Terug naar alle artikelen

Op de hoogte blijven?

Vul hier je e-mail adres in en krijg onze nieuwsbrief.

Direct informatie opvragen?

Meer informatie vinden of toch liever meteen contact opnemen?

  • Oosterhout
  • Westervoort
  • Wijster
  • Moerdijk