5 schoonmaaktips van onze experts - Hofkens HIG

6224 Kantoor V2 ZW.png

Velen zijn van mening dat schoonmaken geen hogere wiskunde is. Toch is dit niet helemaal waar. Veel mensen gebruiken namelijk de verkeerde producten, te veel schoonmaakmiddel of juist te weinig. Maar dat is niet het enige probleem. Wat als je iets helemaal niet schoon krijgt met de gebruikelijke schoonmaakmiddelen? Gelukkig weten de experts van Hofkens HIG raad. In deze blog geven je een aantal handige tips!

 

1.Een beetje olijfolie, en voila! 

Iedereen heeft het in huis, maar toch staan we er niet bij stil om dit middel te gebruiken bij de schoonmaak. Olie is een fijn product om roestvrijstaal schoon te maken. Door olijfolie gaan vlekken er gemakkelijk af en blijft het langer schoon. Als extraatje gaat het er ook mooi door glimmen. Druppel een beetje op een keukenrolletje en smeren maar! 

 

2.Welk doekje gebruik ik?

Het maakt in principe niet uit waar je mee schoonmaakt, toch? Wanneer je iets echt goed schoon wil hebben, moet je niet alleen het juiste schoonmaakmiddel gebruiken, maar ook de juiste doekjes! Kies bijvoorbeeld liever voor een microvezeldoekje Vuil blijft hier in hangen en het oppervlak wordt hierdoor beter schoon.

 

3.Maizena; snel en effectief

Vieze ramen verpesten je uitzicht. Toch is het schoonmaken van de ramen niet iedereen zijn favoriete klus. Wil je snel schone ramen? Dan is dit dé tip voor jou! Wanneer je een theelepel maizena aan water en witte wijnazijn toevoegt, krijg je een mild schuurmiddel. Hiermee gaat vuil makkelijk van je ramen af en gaan ze mooi glinsteren.

 

4. Van 4 wit krijt krijg je geen spijt

Vetvlekken op je kleding gaan er moeilijk uit. Althans, nadat je deze tip gaat gebruiken niet meer! Wanneer je een hardnekkige vlek op je kleding hebt, kun je hier het beste wit krijt overheen wrijven. Was deze vervolgens op dezelfde manier als dat je normaal doet en je vlek is weg!

 

5. Weet wat je doet

Deze tip is heel algemeen, maar de meest gemaakte fout tijdens het schoonmaken is ‘maar wat doen’. Wanneer je bijvoorbeeld de vloer gaat schoonmaken, is het handig om te weten wat voor vloer het is, je schoonmaakmiddel hier op af te stemmen  en het met koud water te dweilen.  Ben je op zoek naar een schoonmaakbedrijf in Tilburg of schoonmaakbedrijf in Den Bosch? Wij staan 24/7 voor je klaar.

Geplaatst op 29/11/2019

Terug naar alle artikelen

Op de hoogte blijven?

Vul hier je e-mail adres in en krijg onze nieuwsbrief.

Direct informatie opvragen?

Meer informatie vinden of toch liever meteen contact opnemen?

  • Oosterhout
  • Westervoort
  • Wijster
  • Moerdijk