Een werkplek is een echte bron van bacteriën. Het wemelt ervan! Van de koelkast in de keuken tot aan het toetsenbord op bureaus: minuscule bacteriën krioelen er rond. In deze blog vertellen we welke 10 plekken op kantoor direct vragen om een goede schoonmaakbeurt.


1. Wasbak

De wasbak valt op bijna ieder kantoor onder de categorie onhygiënisch. De keuken is namelijk dé plek waar collega’s bij elkaar komen en een praatje maken. Maar het is ook de plek waar de vieze vaat verzameld wordt. Daardoor is het ook direct niet de meest schone plek op kantoor. 


2. Koelkast

Dankzij een gezamenlijke koelkast kan iedereen op kantoor genieten van meegebracht eten of koele drankjes. Maar deze etenswaren zorgen er ook voor dat de koelkast een bron van bacteriën is. Eigenlijk niet anders dan thuis. Vergeet daarom niet dat de koelkast van binnen schoongemaakt moet worden. Wel zo hygiënisch!


3. Magnetron

Zelfs in een kleinschalig bedrijf is een magnetron onmisbaar. Alleen blijven de restjes daarvan geregeld achter aan de binnenkant. Hier geldt eigenlijk hetzelfde als bij de koelkast: maak hem van binnen schoon. Gebeurt dit niet, vormt ook deze plek een thuisbasis van bacteriën. 


4. Mokken

Bepaalde lievelingsmokken op kantoor: je kent ze wel. Deze mok blijft op het bureau staan en gaat niet zo vaak de vaatwasser in. De volgende dag meteen klaar voor gebruik, maar hierdoor ook niet bepaald hygiënisch. En nee, afspoelen met warm water maakt hem ook echt niet schoon genoeg. 


5. Bureaus

Werknemers brengen de meeste tijd door achter een bureau. Lang genoeg, om van deze plek een rommeltje te maken. Ook al geldt er een ‘clean desk policy’, gedurende de dag staan er genoeg spulletjes die viezigheid met zich meebrengen. Reden genoeg om deze ook geregeld te laten reinigen. 


6. Toetsenbord en computermuis

Toetsenborden en computermuizen zijn dé opvangbakken voor bacteriën. Stof en kruimels komen erin terecht en door de aanrakingen van je handen blijven de bacteriën aanwezig. Een tip is om speciale doekjes in de aanslag te houden. Zo houd je je werkplek zo schoon mogelijk. 


7. Telefoons

Telefoons op kantoor zijn nog een voorbeeld van een plek waar bacteriën samenkomen. Werknemers houden ze tegen hun oor en delen ze vaak ook nog met hun collega’s. Je wilt er liever niet te veel bij stilstaan, maar je kunt je voorstellen dat het niet bepaald hygiënisch is. Wij nemen deze dan ook tijdens onze schoonmaak op kantoren!


8. Kopieerapparaat

Iedereen is druk in de weer en zal regelmatig de papieren moeten uitprinten die zij nodig hebben. De knopjes worden dagelijks aangeraakt door verschillende collega’s. Het is dan ook geen fijne gedachten dat dit apparaat over wordt geslagen met de schoonmaak.


9. Deurklinken

Deurklinken worden het vaakst aangeraakt op kantoor. Je hebt dan ook vast wel eens gehoord dat deurklinken meer bacteriën bevatten dan een wc-bril. Helaas is dit geen fabeltje. Extra belangrijk om ook deze mee te nemen tijdens de schoonmaak. 


10. Pennen

Last but not least: pennen. Hoewel er op kantoren steeds digitaler gewerkt wordt, zijn pennen nog altijd onmisbaar. Onbewust kauwen mensen op de werkvloer op pennen en gaan deze ook rond van collega tot collega. Pennen schoonmaken is wellicht geen efficiënte taak, maar ze geregeld vervangen scheelt al een hoop!
 

Nu je weet wat de smerigste plekken op kantoor zijn, hoef je je nog geen zorgen te maken. Het is een kwestie van actie ondernemen! Op zoek naar een schoonmaakbedrijf in Oosterhout of schoonmaakbedrijf in Breda? Wij staan 24/7 voor ieder bedrijf klaar. Met de beste service gaan we dan ook altijd voor kwaliteit. En niet te vergeten: we krijgen alles schoon. 

hofkenshig.png