Schoonmaken in het onderwijs

Met honderden leerlingen die dag in dag uit een groot deel van hun tijd op school doorbrengen, is goede hygiëne heel belangrijk. Op scholen wordt gewerkt, gegeten, gesport en gespeeld. Des te belangrijker dat deze omgeving schoon en opgeruimd is. Een fijne omgeving heeft namelijk een positieve invloed op prestaties! Daarnaast is scholen schoonmaken natuurlijk ook van belang voor leerkrachten en ouders. Je wilt een professionele indruk achterlaten en zorgen dat iedereen zich prettig voelt. Haak daarom een gespecialiseerd, professioneel schoonmaakbedrijf aan. Bij Hofkens HIG weten we als geen ander hoe we periodieke schoonmaak binnen het onderwijs moeten aanpakken!

Trappenhal onderhoud Hofkens HIG.jpg

Reguliere schoonmaak

Een van de diensten die wij aanbieden binnen het onderwijs, is reguliere schoonmaak van scholen. Reguliere schoonmaak omvat voornamelijk het stof- en vuilvrij maken van de klaslokalen. Denk aan het afnemen van de bureaus, stoelen, kasten en tafels en het legen van de prullenbakken. Maar ook het stofzuigen en moppen van de vloer vallen onder deze werkzaamheden. Wil je de reguliere schoonmaak uitbreiden met andere werkzaamheden? Dan is dit vanzelfsprekend mogelijk!

Glasbewassing

Op scholen maken we ook de ramen schoon. Dit noemen we glasbewassing. Een schone raampartij doet de uitstraling van een school ten goede. Daarnaast is het natuurlijk wel zo fijn als je moeiteloos van binnen naar buiten kunt kijken. Als het gaat om glasbewassing heeft schoonmaakbedrijf Hofkens HIG alles in huis om dit goed uit te kunnen voeren. Onze Allesreinigers gaan professioneel te werk en beschikken daarnaast over de juiste materialen voorzien van de vereiste keurmerken. 

Gevelreiniging

Zijn de ramen van de school schoon, dan wil je dat de gevel dat ook is. Bij het reinigen van de gevel is het gebruik van de juiste materialen erg belangrijk. Iedere ondergrond is namelijk anders en vraagt om een andere behandeling. Zo heb je de mogelijkheid om de gevel te reinigen door middel van hogedruk, stoom of droogijsstralen. Onze professionele Allesreinigers weten welke reinigingsmethode het beste werkt voor jouw gevel. Zij geven je graag deskundig advies!

Rioolservice

Problemen met de riolering kunnen leiden tot ongemakken. Verstoppingen, wateroverlast of overstromingen; ze zijn belemmerend en bovendien erg vervelend. In ruimtes waar veel mensen komen, zoals in het onderwijs, is het dan ook extra belangrijk deze problemen te verhelpen. Onze Allesreinigers staan 24/7 voor je klaar! Bij problemen met het riool zijn ze snel ter plaatse om de problemen te verhelpen. Wanneer je er op tijd bij bent, kan de schade namelijk vaak beperkt worden. 

Housekeeping en corvee

Waar reguliere schoonmaak meer draait om het fijnere schoonmaakwerk in lokalen, is housekeeping en corvee een combinatie tussen opruimen en schoonmaken. Het is het wat ‘grovere’ schoonmaakwerk, maar minstens zo belangrijk voor een schone schoolomgeving. Eens in de zoveel tijd is het bijvoorbeeld verstandig de gehele school door te lopen en de ruimtes te stofzuigen, leuningen af te nemen en te zorgen dat alles er netjes uitziet. Zo weet je zeker dat niet alleen de ruimte in de klas zelf opgeruimd en schoon is, maar dat dit geldt voor de hele onderwijsinstelling.

WIJ STAAN 24/7 VOOR JE KLAAR

Is er sprake van een calamiteit? Dan wil je zo snel mogelijk geholpen worden. Daarom staan de Allesreinigers van Hofkens HIG dag en nacht voor je klaar. Of het nu gaat om wateroverlast, schade aan een pand, een verstopping of een andere onverwachte calamiteit: onze klantenservice is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Zelfs op feestdagen! Wil je gebruik maken van onze 24/7 calamiteitenservice? Bel dan naar 0162 45 94 40 en we lossen het op!

Succesverhalen

Succesverhaal WonenBreburg.jpg

Woningcomplex reiniging bij WonenBreburg

We begonnen onze samenwerking met WonenBreburg met woningcomplex reiniging van één perceel. In de tussentijd hebben we dit uitgebouwd tot een tweede perceel in Breda. Dat is natuurlijk het ultieme bewijs dat het accuraat en adequaat handelen van Hofkens HIG heeft geresulteerd in deze mooie gunning en een langdurige samenwerking.

Nill’s zwartwit.jpg

Foodreiniging bij Hill's

De communicatie met Hill's verloopt goed en nodige zaken worden door beide partijen opgepakt. We schakelen snel en pakken door. Dat is echt de kracht. En de ultieme beloning is natuurlijk dat je in de afgelopen jaren wederzijds vertrouwen hebt opgebouwd, wat heeft geresulteerd in een langdurige samenwerking. 

Clauscentrale zwartwit.jpg

Revisiestops bij Clauscentrale Maasbracht

In 2018 begonnen we met onze werkzaamheden bij de Clauscentrale. Een collega startte met Housekeeping en Corvee werkzaamheden, onder supervisie van de klant. We bezochten de locatie vaak om te controleren of alles naar wens was. Door grote tevredenheid kwamen er in de loop der tijd steeds meer opdrachten bij. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en ondersteunt Hofkens HIG met revisiesets van drie centrales, waar we diverse werkzaamheden uitvoeren.