VOLLEDIGE INDUSTRIËLE REINIGING

Bij revisiestops moeten de stilstaande productieprocessen zo snel mogelijk hervat worden. Dat snappen we bij Hofkens HIG als geen ander. Daarom gaan we snel te werk, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit en veiligheid. Moet er reiniging of onderhoud plaatsvinden bij de productie? Dan streven we ernaar binnen vier uur op locatie te zijn om deze te beoordelen. Vervolgens stellen we een plan samen met de nodige werkzaamheden, materialen en tijd. Zo gaan wij efficiënt te werk en is voor jullie de verwachting helder. 

Industrielereinging_1.jpg
Industrieel reiniging 2.jpg

DE HOOGSTE KWALITEIT

Voor industriële reiniging is specifieke vakkennis vereist. Onze Allesreinigers zijn dan ook allemaal SIR-gecertificeerd en alle materialen waarmee zij werken zijn SIR-gekeurd. Zo garanderen we kwaliteit en veiligheid bij de volledige range aan industriële werkzaamheden. Maar ook speciale werkzaamheden, zoals het verwijderen van gevaarlijk afval, kun je aan ons overlaten. Over welke vorm van industrieel reinigen het ook gaat: wij steken de handen uit de mouwen. 

 

 • Expert op het gebied van industriële reiniging.
 • Wij krijgen alles schoon.
 • Kwaliteit en veiligheid voorop.
 • We staan 24/7 voor je klaar.

 

Bekijk foto's

Van industriële reiniging

Industrie_1.jpg
Industrie_2.jpg
Industrie_4.jpg
Industrie_5.jpg
Industrie_6.jpg
Industrie_3.jpg
Industrie_8.jpg
Industrie_9.jpg
Industrie_10.jpg
Industrie_11.jpg
Industrie_12.jpg
Industrie_13.jpg
Industrie_14.jpg

WERKZAAMHEDEN BINNEN DE INDUSTRIËLE REINIGING 

 

De kans op storingen binnen de productie wordt verkleind door regelmatige en doeltreffende reiniging. Maar productie kan niet te lang stilstaan. Bij Hofkens HIG hebben we een groot aanbod aan werkzaamheden binnen de industrie. Je kunt alles aan ons overlaten; met onderstaande werkzaamheden verzorgen wij jouw volledige industriële reiniging:

Revisiestops

Revisiestops, ook wel onderhoudsstops genoemd, zijn essentieel in industriële- en productieomgevingen. Tijdens zulke revisiestops worden installaties en productieomgevingen namelijk geïnspecteerd, het nodige onderhoud uitgevoerd en alles goed gereinigd. Op deze manier draagt het uitvoeren van revisiestops bij aan een veiligere (werk)omgeving en verklein je bovendien de kans op downtime door ongepland onderhoud en reparaties aan installaties. Iedere dag dat een installatie niet draait, betekent namelijk geen productie en kost dus geld. En dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom is het zo belangrijk dat revisiestops zo snel en efficiënt mogelijk worden uitgevoerd. Dankzij jarenlange ervaring met revisiestops, begrijpen onze Allesreinigers dat als geen ander. Zo zijn installaties en productieomgevingen binnen no time weer up and running.

Revisiestops Hofkens HIG.jpg

Container reiniging

Dagelijks worden er binnen diverse branches grote hoeveelheden materialen opgeslagen of weggegooid. Om de kwaliteit van opgeslagen stoffen en een goede werking van de opslag- of afvalcontainers te garanderen, moeten ook de containers gereinigd worden. Afhankelijk van de stoffen voeren we deze reinigingsklus uit middels vacuümreiniging of hogedrukreiniging. Bij Hofkens HIG reinigingen we enkel de bovengrondse containers, zoals vervoer- en opslagcontainers. Daarnaast kunnen we, ter ondersteuning van onze industriële werkzaamheden, verschillende typen containers leveren. Deze containers dienen als een korte, passende oplossing bij calamiteiten. Hofkens HIG kan dan een uitkomst bieden bij het leveren van:

 • Vloeistof opslagtanks
 • Watertanks
 • Ontwateringscontainers
Ondergrondse_container.jpg

Camera inspectie en rioolreparatie

Heb je wel eens een verstopt riool gehad? Of ben je bang voor verzakkingen of opgehoopt vuil in het riool? In dat geval kunnen we met geavanceerde technologie snel en gericht een camera inspectie uitvoeren. Met een camera inspectie van de riolering checken we het riool op problemen zoals lekkages, breuken, verzakkingen of beschadigingen. Zowel binnen als buiten gebouwen voeren onze Allesreinigers rioolinspecties uit. Deze rioolinspectie wordt grondig uitgevoerd met een professionele rioolcamera, die reikt tot aan de gemeentelijke aansluiting. Zo gaan we heel gericht op zoek naar eventuele problemen in het riool. Onze Allesreinigers zijn in staat om op basis van de camerabeelden eventuele problemen te herkennen. Met een speciale zender, die op de centimeter nauwkeurig aangeeft waar het probleem zich bevindt, kunnen ze vervolgens de ernst van de situatie goed inschatten. Op basis van deze gegevens weten we hoe het probleem gericht verholpen kan worden of waar de riolering moet worden gerepareerd. Zo voorkom je toekomstige kosten en ongemakken.

Camera inspectie riolering.jpg

Parkeerterrein en -garagereiniging

Parkeergarages, parkeerplaatsen, Park en Ride-terreinen en stallingen worden door het in- en uitrijden van voertuigen dagelijks blootgesteld aan veel vuil. Het gaat in deze omgevingen bovendien vaak om hardnekkig vuil, zoals rubbersporen en gelekte olie. Gewone schoonmaak is in de meeste gevallen dan ook niet voldoende. Onze Allesreinigers draaien hun hand niet om voor een uitdaging. Dankzij jarenlange ervaring en gecertificeerde schoonmaakmiddelen- en apparatuur zorgen zij voor een grondige reiniging! De meeste parkeergarages hebben een betonvloer of zijn voorzien van een coating. Op deze vloeren kan vuil, zoals bandensporen, olie en stof, leiden tot gevaarlijke situaties. Periodieke reiniging is bij deze vloeren daarom erg belangrijk en gewenst. Hierdoor ziet de vloer er weer netjes uit en creëer je een veilige omgeving voor bezoekers. Voordat we aan de slag gaan, stellen we een plan van aanpak samen en bepalen we de reinigingstechnieken en de frequentie van de schoonmaakwerkzaamheden. Onze Allesreinigers zorgen er vervolgens voor dat alles snel weer spic en span is. 

Parkeerterrein.jpg

Waterkolken ontstoppen

Op industrieterreinen kunnen er ook ongemakken optreden, bijvoorbeeld na veel regenval. Wanneer het hard regent, kunnen putten namelijk vollopen en straten overstromen. Vaak is dit het gevolg van verstopte straatkolken. Straatkolken zijn bedoeld om regenwater goed en snel af te voeren, zodat het water wegen en straten niet bedekt. Door bladeren, zand en ander vuil dat meekomt met regen en wind, kunnen ze echter verstopt raken. Komt het je bekend voor dat een terrein bij slecht weer snel onder water komt te staan? Schakel ons dan in! Wij hebben de straatkolken snel ontstopt waardoor water weer goed kan wegstromen.

Waterkolken ontstoppen.jpg

Vacuümreiniging

Wanneer er bij een reinigingsklus afvalproducten of residuen achterblijven, moeten deze afgevoerd worden. Afhankelijk van de vorm van de stof kiezen we de juiste methode om dit veilig en effectief te doen. Zo maken we bij vloeibare of poedervormige stoffen gebruik van vacuümreiniging. Denk bijvoorbeeld aan olie, slib of vervuild water. Met grote, krachtige vacuumtanks zuigen we de stoffen op, waarna we deze stoffen afvoeren naar een de plek waar deze veilig gelost kunnen worden. Het is erg belangrijk om vacuümreiniging uit te laten voeren door een ervaren team. Bij Hofkens HIG hebben we de juiste kennis en materialen in huis om jou op dit gebied volledig te ontzorgen.

Vacuumreiniging.jpg

Hogedrukreiniging

Wanneer er bij het reinigen van opslagtanks, ketels, pijpenbundels of andere industriële objecten afvalstoffen aanwezig blijven, moeten deze afgevoerd worden. Als deze producten nog vastzitten aan het object, bijvoorbeeld doordat ze aangekoekt zijn, dan moeten deze eerst losgemaakt worden. Binnen de industrie maken we hiervoor gebruik van hogedrukreiniging. Onze hogedrukreinigingers hebben een gigantisch hoge druk, waardoor we zelfs de meest hardnekkige materialen kunnen verwijderen. Zelfs beton is voor onze hogedrukreiniging geen probleem! Met zo’n power aan machines is een vakkundig team essentieel. Onze Allesreinigers zijn SIR gekeurd, net als de materialen die zij gebruiken. Want één ding is zeker: bij ons staat veiligheid en kwaliteit voorop.

Hogedrukreiniging.jpg

Droogijsstralen

Droogijsstralen is een bijzondere schoonmaaktechniek. Bij deze techniek wordt namelijk geen druppel water gebruikt! Droogijsstralen werkt als volgt: droogijs wordt met een hoge druk op het te reinigen oppervlakte geblazen, waarna het direct transformeert naar een kooldioxide (CO2), zonder vloeibaar te worden. Hierdoor ontstaat er geen residu of vochtige resten. Deze techniek is ideaal voor omgevingen waar water een risico vormt, zoals de food industrie. Maar ook binnen de industriële branche is het een veelgebruikte, effectieve methode. Je krijgt er alles mee schoon! Onze droogijs apparatuur is SIR-gecertificeerd en voldoet aan de meest strenge en recente wet- en regelgeving. Daarnaast is het een zeer milieuvriendelijke en duurzame reinigingstechniek. Zo is onze apparatuur zeer zuinig in gebruik en doordat het een volledig droge techniek is, wordt vuil verwijderd zonder enige schade aan te richten. Andere voordelen van droogijsstralen zijn:

 • Een zeer snelle, efficiënte en effectieve manier van reinigen.
 • Milieuvriendelijk en duurzaam.
 • Beschadigt de ondergrond niet.
 • Laat geen residu, water of afvalresten achter.
 • Geschikt voor het verwijderen van hardnekkige vervuiling.
 • Geschikt voor verschillende ondergronden, waaronder staal en beton.
Droogijstralen_2.jpg

Adembescherming

Industriële reiniging is dynamisch. Daarom controleert Stichting Industriële Reiniging (SIR) continu of alles goed verloopt. Ze dragen bij aan de ontwikkeling van veilige werkmethoden en apparatuur. Het doel van SIR is namelijk om ervoor te zorgen dat er binnen de industriële reiniging zo veilig mogelijk gewerkt wordt. Hiervoor stellen ze richtlijnen op, die regelmatig aangepast worden. Die richtlijnen zijn eenduidig en moeten nageleefd worden door alle organisaties die de SIR-beleidsverklaring ondertekenen. SIR kent verschillende werkterreinen. Een van deze terreinen is Adembescherming. Wanneer onze Allesreinigers werken onder zware omstandigheden, moeten ze bij hun werkzaamheden soms voorzien worden van onafhankelijke ademlucht. Zij worden dan voorzien van Adembescherming via Safety Units, waarmee je via speciale maskers voorzien blijft van voldoende zuurstof. Je kunt niet zomaar met deze Safety Units werken. Ons team wordt daarom altijd eerst getraind en legt schriftelijke en praktijkexamens af om uiteindelijk een SIR-certificaat te behalen voor Adembescherming niveau A, B en C. 

Adembescherming Hofkens HIG.jpg

Gladheidsbestrijding

In de wintermaanden kan het vriezen, sneeuwen en ijzelen. In werkomgevingen kan dit leiden tot onveilige situaties. Daarom zorgen we bij Hofkens HIG altijd dat het terrein waar onze Allesreinigers aan de slag gaan eerst vrij is gemaakt van gladheid of sneeuw. Gladheidsbestrijding en sneeuwruimen kan op verschillende locaties van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan parkeergarages, waarbij auto’s en bezoekers veilig in- en uit moeten gaan, maar ook aan bedrijventerreinen waar distributiehallen goed toegankelijk moeten zijn. Als wij het terrein begaanbaar hebben gemaakt, kan iedereen zijn werkzaamheden veilig uitvoeren!

Gladheidsbestrijding.jpg

Jouw partner voor de industrie

 

Onze Allesreinigers zijn 24/7 inzetbaar voor de uitvoering van industriële werkzaamheden. Heb je een calamiteit of moet er direct actie ondernomen worden om eventuele schade te beperken? Bel voor direct contact naar 0162 45 94 40. Wij staan voor je klaar!

Offerte aanvragen

MEER INFORMATIE OVER DEZE DIENST EN ONZE WERKWIJZE? VUL DAN ONDERSTAAND FORMULIER IN VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE.

Drag & Drop hier je bestand of zoek op jouw computer