Schoonmaak in de voedingsindustrie

Bij Hofkens HIG is food reiniging een unieke discipline. Bij schoonmaak in de voedingsindustrie is zeer scherp toezicht op hygiëne en veiligheid namelijk nog belangrijker dan bij andere disciplines. De Allesreinigers die werkzaam zijn in de food branche, zijn hiervoor specifiek opgeleid. Bovendien zijn ze bekend met de meest actuele hygiëne- en veiligheidsregels, zodat het werk goed én veilig wordt uitgevoerd. 

Food reiniging 1.jpg
Food reiniging 2.jpg

Persoonlijke aandacht

De food branche is complex en kent veel regels. Daarom steken we veel tijd en aandacht in het ontzorgen van jou als klant. Vanzelfsprekend doen we dat door middel van alle schoonmaakwerkzaamheden. Maar Hofkens HIG gaat veel verder dan dat! We zorgen voor een vast aanspreekpunt die geregeld op locatie komt. Een vast team, dat als geen ander weet hoe belangrijk het is dat alles tot in detail geregeld is, gaat voor jou aan de slag. Onze Allesreinigers weten van aanpakken en proberen altijd innovatief te zijn. We denken mee, denken logisch na en zorgen dat het schoonmaakplan zo efficiënt mogelijk is en blijft! 

  • VCA opgeleid.
  • We ontzorgen je volledig.
  • Vaste aanspreekpunten.
  • Innovatief team van Allesreinigers.

Voor en na foto's

Van food reiniging

Food1_voor.jpg
Food1_na.jpg
Food2.jpg

Ongediertebestrijding

Binnen de foodsector is het enorm belangrijk dat er geen enkele vorm van ongedierte aanwezig is. Je hebt tenslotte te maken met voedingsproducten binnen een productieproces met zeer hoge hygiene eisen. Ons team is daarom alert op signalen van ongedierte. Soms gaat het om schade, uitwerpselen of andere sporen die erop wijzen dat je last hebt van ongewenste bezoekers. Als er sprake lijkt van ongedierte, voeren we eerst een inspectie uit. Er wordt onderzocht of er daadwerkelijk ongedierte aanwezig is, om welke diertjes het gaat en wat de omvang is van het probleem. Hierop volgt een plan van aanpak met een behandeling die voor jouw situatie het meest effectief is. Maar voor iedere situatie geldt: ongedierte moet zo snel en effectief mogelijk worden bestreden. 

ATP / SWAP test

In de voedingsindustrie is hygiëne extra belangrijk. Een schone productieomgeving heeft namelijk directe invloed op de kwaliteit van de producten en onze gezondheid. Het is dan ook niet gek dat deze ruimtes aan de strengste eisen moeten voldoen. Als specialist binnen de food branche zorgt Hofkens HIG dat deze geëiste kwaliteit nagestreefd wordt. Een van de methoden die we hiervoor inzetten, is de ATP-meting met swabs. Deze ATP-meting is een snelle hygiëne controle die je voorziet van inzichten die met het blote oog niet te zien zijn.

Diepte- en stoomreiniging

Bij dieptereiniging en stoomreiniging demonteren we alle onderdelen die in de weg hangen. Vervolgens reinigen we alle onderdelen en ontkalken ze indien nodig. Met deze methoden komen we zelfs op de meest lastig te bereiken plekken waar vuil zich ophoopt. Als alle onderdelen gereinigd zijn, desinfecteren we de materialen zodat ze opnieuw klaar zijn voor gebruik. Indien we tijdens de reiniging gebreken ontdekken, geven we dit direct door. Zo weet je zeker dat jouw productieproces aan de eisen voldoet.

Droogijsstralen

Droogijsstralen is een droge reinigingstechniek geschikt voor uiteenlopende branches, maar zeker binnen de foodsector. Overal waar hardnekkig vervuilde oppervlakten voorkomen, biedt droogijsstralen een uitkomst. Zo kunnen onder andere plekken met olie, vet en aanslag grondig gereinigd worden. Dat maakt de techniek ook enorm geschikt voor het reinigen van machines en machineonderdelen. Een groot voordeel bij reiniging van machines met droogijsstralen is dat demontage vaak niet nodig is, waardoor het productieproces door kan blijven lopen. Maar ook voor het reinigen van zeer kwetsbare ondergronden, zoals monumentale panden, is het een zeer geschikte techniek. 

Werken met adembescherming

Onze Allesreinigers zijn getraind om vakkundig te werken onder zware omstandigheden. Soms moeten zij bij hun werkzaamheden voorzien worden van onafhankelijke ademlucht. Zij worden voorzien van Adembescherming via Safety Units, waarmee je via speciale maskers voorzien blijft van voldoende zuurstof. Je kunt niet zomaar met deze Safety Units werken. Ons team wordt daarom altijd eerst getraind en legt schriftelijke en praktijkexamens af om uiteindelijk een SIR-certificaat te behalen voor Adembescherming niveau A, B en C. 

Adembescherming Hofkens HIG.jpg
Vloeronderhoud_2.jpg

Reiniging van vloeren

In bijna alle industriële omgevingen kan de schrobzuigmachine ingezet worden voor vloeronderhoud. Dit heeft diverse voordelen. Zo kunnen onze Allesreinigers met de schrobzuigmachine in korte tijd grote oppervlakten reinigen. En doordat de machine het vieze water direct opzuigt, gebeurt dit ook zeer efficiënt. Schrobzuigmachines zijn ideaal voor terugkerende reinigingswerkzaamheden, maar kunnen ook ingezet worden wanneer grondige reiniging vereist is. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van gemorste vloeistoffen of vet.
Naast de traditionele schrobzuigmachine, hebben we ook een kleinere variant; de i-mop. De i-mop is compact, handig en daardoor zeer gebruiksvriendelijk. De machine is soepel te bedienen dankzij de twee tegen elkaar indraaiende borstels. Zelfs met één hand! Een ander groot voordeel van de i-mop is dat er geen chemische schoonmaakmiddelen aan te pas komen. Zo maakt de i-mop het mogelijk niet alleen snel, maar ook duurzaam schoon te maken. 

WIJ GAAN VOOR LANGDURIGE KLANTRELATIES

 

Doordat we je echt snappen en met je meedenken, hebben we bewezen succes binnen de food branche. We bouwen langdurige relaties op met onze klanten en laten zien dat we weten wat we doen. Onze Allesreinigers worden opgeleid met Voedselveiligheid Trainingen en plaatsen veiligheid en kwaliteit altijd voorop. Daarom staan we 24/7 voor je klaar! Meer informatie over deze of een andere dienst? Neem dan contact met ons op via 0162 45 94 40.

Offerte aanvragen

MEER INFORMATIE OVER DEZE DIENST EN ONZE WERKWIJZE? VUL DAN ONDERSTAAND FORMULIER IN VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE.

Drag & Drop hier je bestand of zoek op jouw computer