Professionele gevelreiniging

Het reinigen van een gevel heeft verschillende voordelen. De meest voor de hand liggende reden is dat je pand weer een schone en frisse uitstraling krijgt. Maar wist je ook dat gevelreiniging de levensduur van een gevel verlengt? Door een gevel regelmatig te reinigen, voorkom je namelijk onnodige schade en slijtage. Zo zijn de muren na reiniging bijvoorbeeld beter beschermd tegen vocht. Uiteindelijk wordt mede door de juiste reiniging en het juiste onderhoud van de gevel de waarde van je pand verhoogd.

Gevelreiniging_1.jpg

Gevelreiniging technieken

Om een gevel net en schoon te houden, is het belangrijk deze tijdig grondig te reinigen. Welke techniek we hiervoor gebruiken, is mede afhankelijk van de ondergrond, de soort vervuiling en eventuele specifieke wensen. De Allesreinigers van Hofkens HIG houden hier rekening mee bij het opstellen van een reinigingsplan. Dit plan wordt op maat gemaakt, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Hierbij maken zij een onderbouwde keuze voor een van de volgende gevelreinigingstechnieken:

  • hoge druk;
  • stoomreiniging;
  • droogijsstralen.

Opnieuw voegen

Na verloop van tijd kan voegwerk verkleuren of afbrokkelen. Het gevolg is ongelijk voegwerk wat er niet alleen minder mooi uitziet, maar op den duur ook kan leiden tot scheuren in de gevel. Laat je gevelreiniging uitvoeren door Hofkens HIG? Dan controleren wij altijd de staat van de voegen om je zo te voorzien van het beste reinigingsadvies. Indien gewenst kun je oude, versleten voegen weg laten stralen en opnieuw laten plaatsen. Zo krijgt de gevel zijn mooie uitstraling terug en is het pand weer goed beschermd.

Gevelreiniging_2.jpg

Gevel impregneren

Na het uitvoeren van gevelreiniging raden we aan om de gevel ook te impregneren. Door het impregneren van de gevel wordt deze beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals vorst, schimmel of zure regen. Wanneer je gevelimpregnatie laat uitvoeren door een vakkundig bedrijf, ervaar je verschillende voordelen. De belangrijkste is dat je pand beschermd is, wat op den duur zorgt voor het behoud van waarde. 

  • Bescherming tegen vocht in de muren.
  • Voorkomen van vorstschade.
  • Goed voorkomen van het pand.
  • Langere levensduur van de gevel.

Dakenreiniging

Bij het reinigen van de gevel is het ook mogelijk de daken zelf mee te nemen. Na verloop van tijd kunnen dakpannen namelijk verweren. Door onder andere regen en wind ontstaat er een vieze, mossige laag op de dakpannen. Op den duur kan dit zorgen voor slijtage, wat weer lekkage veroorzaakt. Wil je je dakpannen laten reinigen? Ga dan niet zelf aan de slag! Dit is niet alleen gevaarlijk door de hoogte van het pand, maar ook niet het meest effectief. Wij beschikken wél over de kennis en apparatuur om de reinigingsklus vakkundig uit te voeren, dus we helpen je graag.

Dakgoten reiniging

Dakgoten zijn ook onderdeel van de gevel. Een verstopping in een dakgoot kan dan ook zorgen voor veel schade aan een woning of bedrijfspand, zoals lekkages, houtrot of vochtproblemen in muren. Het lastige is dat je deze problemen op het oog vaak niet direct ziet, maar erachter komt als problemen zich voordoen. Wil je schade voorkomen? Schakel dan een vakkundig bedrijf in! Ons team van Allesreinigers begint met het inspecteren van de dakgoot om de staat goed te checken. Vervolgens reinigen we alles grondig. Zo ziet alles er niet alleen op het oog weer netjes uit, maar is ook alles wat je niet ziet goed gereinigd.

Zonnepanelen reinigen

Ze zijn bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld; zonnepanelen. Zowel op daken van woningen of bedrijfspanden zijn ze volop aanwezig. Maar hoewel steeds meer mensen kiezen voor deze manier van energieopwekking, is er nog niet bij iedereen bewustzijn gecreëerd over het reinigen van deze panelen. Zelf het dak opgaan is onverstandig; het is niet alleen gevaarlijk, maar het verkeerd reinigen van zonnepanelen kan ook schade veroorzaken. Schakel daarom altijd een vakkundige partij in die niet alleen beschikt over de juiste kennis, maar ook de juiste methoden en apparatuur om deze reininigingsklus veilig uit te voeren.

Zonnepanelen.jpg

Graffiti verwijderen

Soms is gevelreiniging geen wens, maar een noodzaak. Bijvoorbeeld wanneer er graffiti op de muren is gespoten; vanzelfsprekend wil je dit zo snel mogelijk weer verwijderen. Echter is het verwijderen van graffiti een vakkundige klus. Wanneer je dit niet op de juiste manier doet, kan het verwijderen van graffiti namelijk flinke schade aanrichten aan muren en kozijnen. Schakel daarom een professional in! Onze specialisten hebben jarenlange ervaring om graffiti snel, zorgvuldig en effectief te verwijderen.

Voor en na foto's

Van gevelreiniging

Gevel1_voor.jpg
Gevel1_na.jpg
Gevel2_voorna.jpg
Dak1_voor.jpg
Dak1_na.jpg
Gevel3_voor.jpg
Gevel3_na.jpg

Hofkens HIG voor vakkundige gevelreiniging

 

Onze Allesreinigers staan 24/7 voor je klaar. Als geen ander weten zij het juiste plan samen te stellen om te zorgen voor de juiste reiniging en het juiste onderhoud van jouw gevel. Meer informatie over deze dienstverlening? Neem dan contact op via 0162 45 94 40.

Offerte aanvragen

MEER INFORMATIE OVER DEZE DIENST EN ONZE WERKWIJZE? VUL DAN ONDERSTAAND FORMULIER IN VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE.

Drag & Drop hier je bestand of zoek op jouw computer