VERZAKTE RIOLERING:
DIT MOET JE WETEN


Een verzakte riolering kan voor veel overlast zorgen, bij jou thuis of in je bedrijfspand. Het kan ervoor zorgen dat vuil water zich verspreidt onder het pand en dat het gaat stinken. Maar het kan ook zorgen voor een verstopping van het riool, schimmel en ongedierte. In deze blog vertellen wij je alles wat je hierover moet weten en hoe je het kan oplossen.       


VERZAKKING RIOOL


Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een verzakte riolering. De meest voorkomende is een verzakking van de grond onder een huis of bedrijfspand. Verzakking van het riool onder een huis komt door de inklinking van de grond. Maar een oorzaak kan ook simpelweg ouderdom zijn, door slijtage aan het riool. Ook kan een riool verzakken door een te hoge druk. Ze zorgen allemaal voor dezelfde overlast: water en vuil kan hierdoor niet naar het hoofdriool stromen en moet als het ware omhoog klimmen. Dit zorgt voor een grote kans op een verstopping en moet dan ook snel aangepakt worden.

 

hofkenshig.png
hofkenshig.png

Verzakking riool: wat kun je zelf doen?

Helaas kun je hier zelf weinig aan doen. Het is flinke klus en er kan veel misgaan wanneer je de buizen wil vervangen. Het is dus beter om preventief goed te zorgen voor jouw riool. Maak bijvoorbeeld geen gebruik van chemische middelen en spoel geen eetresten door. Zo blijven de buizen van goede kwaliteit en sluit je slijtage als oorzaak uit. Wanneer de verzakking een verstopping is geworden, kun je deze wel verhelpen. Spoel je riool door met een zoutoplossing van baksoda en azijn. Of gebruik een waterstofzuiger of gewone ontstopper. Helpt dit niet? Uiteindelijk is de beste oplossing voor een verzakte riolering het inschakelen van een professionele rioolservice. Zo voorkom je verdere problemen.

Professionele hulp

van Hofkens HIG


Hofkens HIG helpt je bij al je rioolproblemen. Wij staan dus ook voor je klaar wanneer je last heb van een verzakking van het riool. Bij Hofkens HIG hebben wij een 24/7 calamiteitenservice. Voor herstel- en vervangingswerkzaamheden wordt er samen een helder plan opgesteld Onze goed geschoolde Allesreinigers hebben de juiste kennis en expertise en hebben jouw verzakte riolering binnen no-time opgelost. 

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Of heb je snel professionele rioolservice nodig? Neem dan contact met ons op via ons calamiteitennummer 0162 - 72 77 52 of stuur een bericht naar onze klantenservice.
 

Lees meer over deze dienst