Succesverhaal Clauscentrale

De Clauscentrale is een van de grootste gasgestookte centrales van Nederland. De elektriciteitscentrale levert energie in Nederland en België en is onderdeel van RWE. Sinds 2018 voeren we diverse werkzaamheden uit in de centrale. Waar we begonnen met één man sterk voor dagelijkse housekeeping en corvee, werken we inmiddels met een team van zes collega’s dagelijks op locatie. Dat maakt het voor ons een echt succesverhaal.

clauscentrale1.jpg

We begonnen klein, maar denken altijd groots

Diversiteit aan werkzaamheden

In 2018 begonnen we met onze werkzaamheden bij de Clauscentrale. Een collega startte met Housekeeping en Corvee werkzaamheden, onder supervisie van de klant. We bezochten de locatie vaak om te controleren of alles naar wens was. Door grote tevredenheid kwamen er in de loop der tijd steeds meer opdrachten bij. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en ondersteunt Hofkens HIG met revisiesets van drie centrales, waar we diverse werkzaamheden uitvoeren. Zo voorkomen we ‘olie spill’ door het reinigen van olieafscheiders en maken we grote filterinstallaties schoon. Maar ook reinigen we onder volledige adembescherming het steigermateriaal wat gebruikt wordt tijdens revisiestops met onze spuit-spoel-container.

Ontdoen van het gevaarlijke Chroom-6

Chroom-6 is een gevaarlijke stof die vrijkomt bij het spuiten met chroomhoudende verf of door het schuren, slijpen, zagen of verhitten van geverfde oppervlaktes. Wanneer er vermoedelijk Chroom-6 aanwezig is in een van de ruimtes, worden we ingeschakeld om deze ruimtes van Chroom-6 te ontdoen. Er worden monsters afgenomen om te controleren of het daadwerkelijk om Chroom-6 gaat en uit voorzorg reinigen we de omgeving. Vervolgens spuiten we alle filters die verdacht worden van Chroom-6 uit en vernietigen we deze in speciale tenten. En uiteraard werken we hierbij ook onder volledige adembescherming om altijd veilig te werk te gaan.

VGM-plan op maat

Voordat we aan de slag gaan, maken we een plan van aanpak in een VGM plan. VGM-plannen maken informatie over Veiligheid, Gezondheid en Milieu beschikbaar voor een specifiek project. Absoluut maatwerk dus, waarin risico’s en werkzaamheden vermeld staan. Bij Hofkens HIG is onze veiligheidsdeskundige verantwoordelijk voor het opstellen van de VGM-plannen. Hiervoor wordt eerst een opname gedaan op locatie om risico’s uit te sluiten en veiligheid in acht te nemen. Zo weten we zeker dat we gericht en onder veilige omstandigheden te werk kunnen gaan.

Proactief en alert zijn

Binnen de samenwerking hebben we vaste aanspreekpunten, zowel vanuit Hofkens HIG als vanuit de Clauscentrale. Zo weten we altijd bij wie we terecht kunnen en dat schakelt efficiënt. Maar voor heel ons team geldt dat we alert blijven. Wanneer we op locatie rondlopen, kijken we altijd of we problemen zien en deze op kunnen lossen. Als we wat zien, halen we het aan. En die proactieve houding zorgt voor succes én vertrouwen. En dat blijkt! Want waar we begonnen met één man op locatie, werken we inmiddels met een team van zes.

clauscentrale2.jpg
logo.svg
Kees van Halderen
“Door kwaliteit te leveren en continu mee te denken, bouw je een mooie samenwerking op. Het is aan ons om onze klanten totaal te ontzorgen en oplossingsgericht denken en afspraken maken en nakomen is daarbij essentieel. Maar als je je best doet, heb je een samenwerking voor het leven.”