Op kantoor is er niets vervelender dan een rommelige werkplek. Hier en daar liggen stapels papier of oude verpakkingen. Niet alleen krijgt een kantoor een onprofessionele uitstraling, ook de productiviteit van werknemers neemt af. Hoe zorg je nu samen voor een schone werkomgeving? Wij geven 5 tips! 


1. Steek de handen uit de mouwen

Misschien wel de belangrijkste tip. Niet alleen voor jezelf en collega’s, maar ook voor de Allesreinigers van Hofkens HIG. Het is fijn om bij een opgeruimd bureau te komen. Ga eens met een desinfecterend doekje over je bureau en breng je kopjes netjes naar de vaatwasser. Was daarnaast regelmatig je handen. Een kantoor blijft namelijk een bron van bacteriën.


2. “Clean Desk”

Hoe fijn is het om een opgeruimd bureau te hebben? Het zogenaamde ‘Clean Desk Policy’ houdt in dat je op het einde van de dag je werkplek opgeruimd achterlaat. Ruim papieren op, zet pennen terug in het pennenbakje en sluit alles netjes af. Als het hele team meewerkt aan een opgeruimde en professionele werkomgeving, draagt dit bij aan een goede werksfeer.


3. Prullenbak

Zorg voor voldoende prullenbakken op kantoor, zodat iedereen gemakkelijk dingen weg kan gooien. Op internet zijn er volop prullenbakken te vinden in verschillende vormen en maten. Gooi direct weg wat niet meer nodig is: zo blijft je bureau opgeruimd. 


4. Schoonmaakrooster

Een koelkast op kantoor om jouw lunch te bewaren, een koffiezetapparaat om de dag goed te beginnen met een kopje koffie… Handig! Wanneer iedere dag iemand anders de keuken een bijhoudt, dan blijft dat kopje koffie goed smaken en blijven er geen restanten achter in de koelkast. Een paar keer per week toch behoefte aan een grondige schoonmaak op kantoor? Dan helpen wij je verder!


5. Snoeren wegwerken

Tussen kabels en snoeren blijft vaak een hoop stof hangen. Het netjes wegwerken van snoeren maakt dan ook een wereld van verschil. Bind ze bij elkaar en verstop ze achter je bureau. Voor jou en onze Allesreinigers is de schoonmaakklus dan zo geklaard.
 

Schoonmaken is wat wij doen. Hofkens HIG is gespecialiseerd in het schoonmaken van kantoorwerkplekken. Tot in de details. Als gespecialiseerd schoonmaakbedrijf in Breda en schoonmaakbedrijf in Oosterhout onderhouden wij ieder kantoor.

hofkenshig.png