De zomer is weer van start gegaan! Dat betekent warme dagen en weinig zin in de schoonmaak. Natuurlijk is het van belang dat deze klusjes wel door blijven gaan. Maar let op! Zorg dat de schoonmaak op de juiste manier gebeurt en niet afgeraffeld wordt. Sommige schoonmaakfouten zorgen er namelijk voor dat het juist viezer wordt in plaats van schoner. In deze blog vertellen wij je meer over de meest gemaakte fouten tijdens het schoonmaken en hoe je efficiënter schoonmaakt. 


Te veel schoonmaakmiddel

Hoe meer, hoe beter’. Een uitspraak die we allemaal wel eens gebruiken. Toch geldt dit niet voor schoonmaakmiddel. Houd de dosering aan die op de verpakking staat. Dit is beter voor het milieu. Daarnaast heb je minder kans op beschadigingen aan je bezittingen en plakt het oppervlak minder. Nog een tip: spuit het schoonmaakmiddel op een doekje, in plaats van direct op het oppervlak en maak een S of Z beweging. Het vuil van links naar rechts vegen is namelijk zonde van je tijd.


Toiletborstel verkeerd terugplaatsen

Zet jij de toiletborstel na een poetsbeurt weer direct terug in de houder? Je raadt het al: dit is één van de meest gemaakte schoonmaakfouten. De bacteriën uit het toilet verspreiden zich dan namelijk in de houder. De volgende keer dat je de borstel gebruikt, komen die bacteriën weer gewoon in het toilet terecht. Laat de borstel daarom goed drogen. Nog een tip: zorg dat je bij het schoonmaken van het toilet de doorspoelknop niet vergeet! Dit is namelijk één van de meest onhygiënische oppervlakken. 


Ramen zemen op een zonnige dag

Je kunt voortaan lekker buiten gaan zitten op een zonnige dag! De zon warmt vlakken namelijk snel op. Als gevolg hiervan krijg je vette ramen, omdat het water en zeep droogt, voordat je het goed kan schoonmaken. Wacht dus liever op een droge en bewolkte dag om de ramen aan te pakken!


Vergeten je schoonmaakattributen te reinigen

Niemand wil schoonmaken met een vieze mop of stofdoek. Dit klinkt logisch, maar veel mensen staan niet stil bij het schoonmaken van hun schoonmaakattributen. Hierdoor zijn ze een broedplaats van bacteriën. Vooral met het warme weer! Reinig je spullen dus na iedere schoonmaakbeurt. 
 

Kun je hulp gebruiken bij het schoonmaken en ben je op zoek naar een schoonmaakbedrijf in Oosterhout of schoonmaakbedrijf in Breda? Onze Allesreinigers weten van aanpakken. Benieuwd? Bekijk hier wat wij voor jou kunnen betekenen!

hofkenshig.png