Om efficiënt te kunnen werken, is het van belang dat jouw kantoor schoon en geordend is. Op deze manier kun je prettig en gezond te werk gaan. Een wekelijkse reiniging of een grote voorjaarsschoonmaak: hoe pak je dit aan?
 

Vaak gaan mensen liever eerst zelf aan de slag met het schoonmaken van het kantoor, voordat ze professionele hulp inschakelen. Dit is een prima oplossing. Helaas zien we dat er toch nog vaak fouten worden gemaakt tijdens het schoonmaken. in deze blog geven wij je tips hoe jij jouw kantoor goed schoonmaakt door middel van onze do's en don'ts!


DO!

 

 1. De eerste stap is zorgen voor voldoende afvalbakken op kantoor. Wanneer je voldoende prullenbakken op het kantoor hebt staan, ben je ook eerder geneigd om deze te gebruiken. De rommel wordt hierdoor vermindert en jouw bureau ziet er al een stuk schoner uit. Maar met alleen prullenbakken houd je jouw kantoor niet schoon. 
   

 2. Daarbij is schoonmaakmiddel van essentieel belang. Doseer daarbij de hoeveelheid schoonmaakmiddel. Teveel schoonmaakmiddel kan namelijk schadelijke stoffen bevatten, die niet alleen slecht zijn voor het milieu, maar ook in de lucht blijven hangen of zich aan het interieur hechten. Dit kan erg schadelijk zijn en je kunt er zelfs ziek van worden. Doseer het gebruik van schoonmaakmiddel daarom goed. 
   

 3. Ook het schoonmaken van de vloer is een must! De kantoorvloeren krijgen dagelijks veel te verduren. Medewerkers lopen regelmatig heen en weer, er wordt koffie gehaald, met bureaustoelen geschoven en er wordt her en der geknoeid. Maar hoe reinig je kantoorvloeren nu goed? Begin in ieder geval met het zo snel mogelijk verwijderen van gemorste vloeistoffen. Dep voorzichtig en verwijder vervolgens de vlek met een vochtige doek. Ook is het belangrijk dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Tip: gebruik middelen die geschikt zijn voor jouw type vloer. 


DON'T

 

 1. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel. ‘Hoe meer, hoe beter’. Een uitspraak die we allemaal wel eens gebruiken. Dit geldt toch niet voor elk schoonmaakmiddel. Houd daarom de dosering aan die op de verpakking staat. Zo verspil je het schoonmaakmiddel niet en belast je het milieu minder. 
   

 2. Ook het spuiten van het schoonmaakmiddel direct op het oppervlak is een echte don’t. Spuit het schoonmaakmiddel op een doekje en maak een s of z beweging. Het vuil van links naar rechts bewegen is namelijk zonde van je tijd. 
   

 3. Vaak worden schoonmaakattributen niet schoongemaakt. Veel mensen staan niet stil bij het schoonmaken van hun schoonmaakattributen en de bacteriën die erin blijven hangen. Het is heel belangrijk om je spullen goed te reinigen na iedere schoonmaakbeurt. 
   

 4. Tot slot: Dweil je vloer niet met heet water! Dit is niet goed voor je vloer. Het warme water verdampt het vocht en hierdoor blijft er veel schoonmaakmiddel achter. Strepen op je vloer wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen.
   

Met de tips kun je eerst zelf stappen zetten om jouw kantoor schoon te maken en nog belangrijker, schoon te houden! Wil je meer weten over de service die wij bieden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Wij zijn onder andere een schoonmaakbedrijf in Tilburg en een schoonmaakbedrijf in Den Bosch.

hofkenshig.png