Op kantoor zitten dag in dag uit veel mensen in dezelfde ruimtes. Vaak is er sprake van kleine kiepramen die enkel op een kiertje open kunnen en stof krijgt vrij spel op zich te verzamelen. Genoeg gelegenheid dus voor muffe geuren om zich te ontwikkelen. Dat geuren een sterke invloed hebben op hoe we ons voelen is inmiddels wel aangetoond. Tijd dus om iets te doen aan deze onfrisse lucht. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een muffe geur op kantoor te verwijderen en voorkomen. Wij delen graag een aantal handige tips.


Muffe geuren verwijderen

Wanneer er eenmaal een muffe geur in een ruimte hangt, is het lastig om deze snel weg te krijgen. Het lijkt wel, zoals ze zeggen, alsof het in de muren is getrokken. Een goede oplossing om snel muffe geuren te verwijderen is een luchtverfrisser. Denk bijvoorbeeld aan geurstokjes in benauwde ruimtes. Uiteraard is dit een tijdelijke oplossing die de bron niet aanpakt. Het is slechts een bestrijding voor korte termijn. 
 

De beste oplossing is een grote schoonmaak. Tijdens een grote (periodieke) schoonmaak wordt alles gereinigd: de vloeren, bureaus, kasten etcetera. Is er weinig tijd voor een grote schoonmaak, of wordt het simpelweg vergeten? Besteed zo’n schoonmaak dan uit. Schoonmaakbedrijven zijn gespecialiseerd in kantoorschoonmaak en zorgen ervoor dat jouw kantoorruimtes fris en hygiënisch zijn. Vervolgens is het belangrijk om de terugkeer van vieze geuren te voorkomen, lees daarvoor de onderstaande tips.


Muffe geuren voorkomen

Welke maatregelen kun je nemen om te zorgen dat het fris blijft ruiken op kantoor? Om te beginnen is het belangrijk dat je de ramen zoveel mogelijk openhoudt. Luchtcirculatie is erg belangrijk tegen vervelende geuren en tevens goed voor de gezondheid. Naast goede luchtcirculatie is er nog een oplossing tegen muffe geuren. Heb je wel eens gedacht aan planten? Planten zijn natuurlijke luchtreinigers en zorgen voor een aangename geur. Maar waar zet je deze neer? Planten kun je in principe overal in het kantoor neerzetten, maar laten we bij het begin beginnen. Juist, bij de entree! Precies waar bezoekers, klanten en eventuele nieuwe medewerkers de indruk van je onderneming krijgen. 

Zoals eerder genoemd is het inschakelen van een schoonmaakbedrijf een goede optie om vervelende geuren te verwijderen, maar ook om deze geuren te voorkomen! Hofkens HIG als gespecialiseerd schoonmaakbedrijf in Breda en schoonmaakbedrijf in Oosterhout helpt jouw bedrijf bij de reguliere/periodieke schoonmaak om deze nare geuren geen kans te geven. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem eens vrijblijvend contact op. Wij denken graag met je mee!

hofkenshig.png