Stel, je hebt een prachtige natuursteen vloer en bent op zoek naar een schoonmaakbedrijf die deze deskundig kan reinigen. Of je bent vanuit de VVE op zoek naar een schoonmaakbedrijf dat wekelijks het trappenhuis van je appartementencomplex kan onderhouden. Er zijn tal van redenen te bedenken waarom je op zoek bent naar een goed schoonmaakbedrijf. Maar hoe vind je nu een goed schoonmaakbedrijf?


1: Zoeken op regio

Allereerst is het slim om te zoeken op regio. Woon je bijvoorbeeld in Breda? Focus je dan op schoonmaakbedrijven in de regio West-Brabant. Het maakt namelijk weinig uit of een schoonmaakbedrijf uit bijvoorbeeld Roosendaal, Tilburg of Oosterhout komt. Zo is Hofkens HIG als schoonmaakbedrijf gevestigd in Oosterhout, maar levert ook schoonmaakonderhoud voor klanten in Tilburg, Breda of Roosendaal. Maak de regio echter niet te groot. Het is erg onhandig wanneer je in Tilburg, Oosterhout, Breda of Roosendaal gevestigd bent en je schoonmaakbedrijf aan de andere kant van het land zit. Zeker in het geval van een calamiteit.


2: Naar welke dienst ben je op zoek?

Je weet nu dat je jouw zoektocht vooral kunt richten op West-Brabant wanneer je op zoek bent naar een schoonmaakbedrijf in bijvoorbeeld Tilburg, Oosterhout, Breda of Roosendaal. Wat is dan de volgende stap?

Het werkveld van schoonmaakbedrijven is heel breed. Denk dus na over welke dienst je precies zoekt. Wil je graag een schoonmaakbedrijf voor reguliere schoonmaak op kantoor? Wil je het sanitaire onderhoud van je sportcentrum graag uitbesteden? Of zoek je een schoonmaakbedrijf voor de dieptereiniging of desinfectie van je kantine? Wanneer je niet precies weet welke dienstverlening je zoekt, draai de vraag dan om: voor welk probleem zoek je een oplossing? Bijvoorbeeld: ik zoek een oplossing voor de zwart/groene aanslag op de gevel van mijn pand. Of: hoe maak ik mijn nieuwe bedrijfsruimte gebruiksklaar?


3: Let op kwaliteit

Heb je inmiddels een schoonmaakbedrijf in je regio op het oog? Kijk dan eens kritisch naar het bedrijf. Wat is je eerste indruk? Ziet de website er betrouwbaar uit? Let hierbij bijvoorbeeld op certificeringen. Werkt het schoonmaakbedrijf met gecertificeerde schoonmakers en volgens veilige en milieuvriendelijke schoonmaak-richtlijnen (VCA)? Ook kun je letten op ervaring. Een bedrijf dat al jarenlang bestaat, heeft waarschijnlijk meer kennis en ervaring dan een schoonmaakbedrijf dat pas net bestaat. Ben jij gevestigd in de regio Tilburg, Oosterhout, Breda of Roosendaal en op zoek naar een goed schoonmaakbedrijf voor reguliere schoonmaak? Zoek niet verder en neem contact met ons op!

hofkenshig.png