Kantoorvloeren krijgen dagelijks veel te verduren. Medewerkers lopen regelmatig heen en weer, er wordt koffie gehaald, met bureaustoelen geschoven en er wordt ook wel eens wat geknoeid. Toch is het zeer belangrijk dat kantoorvloeren er representatief uitzien. Het kantoor is immers een visitekaartje voor je bedrijf! Benieuwd hoe je kantoorvloeren het beste reinigt? Wij geven tips!


Verwijder vlekken zo snel mogelijk

Of je nu tapijt, PVC, tegels, natuursteen of parket op de vloer hebt liggen; je wilt dat de vloer er te allen tijde netjes en schoon bij ligt. Wanneer je te lang wacht met het schoonmaken van de vloer, krijgt vuil de kans om in de vloer te trekken en ontstaan er vervelende vlekken of permanente verkleuringen. Verwijder vuil daarom zo snel mogelijk! Gemorste vloeistoffen kunnen het beste eerst voorzichtig gedept worden. Vervolgens verwijder je de vlek met een vochtige doek.


Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

De meeste vloersoorten houden niet van te veel water, dus maak de doek niet te nat. Gebruik ook niet zomaar schoonmaakproducten, maar middelen die geschikt zijn voor het type vloer. Allesreiniger kan bijvoorbeeld vervelende strepen achterlaten op een PVC-vloer en schoonmaakazijn richt onherstelbare schade aan op een kalkhoudende natuurstenen vloer. Laat een professionele schoonmaker je hierover adviseren. Verdwijnen de vlekken niet na het schoonmaken? Dan is het wellicht verstandig om de vloer machinaal te laten reinigen. Zo wordt de vloer gereinigd en eventueel voorzien van een nieuwe beschermlaag. 


Goed onderhoud

Goed onderhoud zorgt ervoor dat de vloer langer meegaat en het reinigen van de vloer gemakkelijker wordt. Vlekken, slijtplekken en beschadigingen kun je zo laten verdwijnen en de vloer krijgt weer een representatieve, frisse uitstraling die past bij het bedrijf. Ben je op zoek naar een schoonmaakbedrijf in Breda of een schoonmaakbedrijf in Oosterhout voor het onderhoud van kantoorvloeren? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts voorzien je graag van advies op maat.

hofkenshig.png