Niets is zo vervelend als een stinkende vaatwasser. Zeker wanneer de geur door de gehele ruimte wordt verspreid. Om deze reden biedt Hofkens HIG 24/7 calamiteitenservice aan. Natuurlijk kun je een stinkende vaatwasser voorkomen, maar de belangrijkste vraag is: hoe los je dit op? In deze blog vertellen we je graag hoe je een stinkende vaatwasser kan voorkomen en wat je het beste kan doen om vieze geuren te laten verdwijnen.


Methode 1: reinigen met baking soda

Stinkt jouw vaatwasser? Probeer dan ten eerste jouw vaatwasser geurvrij te maken met baking soda. Zorg dat er geen vaat in staat! Voeg een ruime theelepel soda toe aan het zeepbakje, waar je normaal een afwasblokje in doet. Zet de vaatwasser aan, op het meest intensieve programma. 
 

Wanneer het programma is afgelopen, merk je meteen dat de vaatwasser brandschoon is! Een tip die we vanuit Hofkens graag willen meegeven: gebruik niet meer dan één theelepel soda, anders kan het middel gaan bijten in het plastic van de machine en in de rubberen rand. 


Methode 2: vieze geur tegengaan met citroensap

Is de vaatwasser wel schoon, maar is de vieze geur nog niet verdwenen? Ook daarvoor hebben we een handige tip. Sprenkel wat druppels citroensap in de vaatwasser. Dit kan zowel met als zonder de vaat in de machine. 
 

Is de geur nog steeds niet weg? Probeer dan dit eens: giet wat schoonmaakazijn op de bodem van de vaatwasser en leg plakjes citroen in het bestekbakje. Laat de machine op een intensief programma draaien en de vieze geur verdwijnt als sneeuw voor de zon.


Methode 3: spoel de vaat goed af

De vaatwasser wordt vies door etensresten die achterblijven in de machine. Het is daarom goed om van te voren de kruimels, etensresten en sausjes van het bord af  te spoelen. Zo houdt je niet alleen de vieze geur weg, maar voorkom je ook dat de vaatwasser verstopt raakt. 


Methode 4: Houd de onderdelen schoon

Er gaat zoveel vuil door je vaatwasser heen, dat het gemakkelijk kan ophopen. Het levert vaak stank en andere problemen op, daarom is het erg belangrijk om verschillende onderdelen, zoals de deurrubbers, filters en sproeiarmen regelmatig schoon te maken. De boel blijft fris en de vaat is altijd hygiënisch schoon!
 

Helpen deze tips niet en is er toch sprake van een complexer probleem? Neem dan contact op met Hofkens HIG; schoonmaakbedrijf in Tilburg en Den Bosch. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij zelfs de meest hardnekkige geuren verhelpen.

hofkenshig.png