Of je nu werkzaam bent op een kantoor, in een zorginstelling of je dagelijks uitleeft in de sportschool: je werkt, sport en leeft graag in een schone omgeving. Een schone, opgeruimde omgeving oogt niet alleen fijn, maar is ook beter voor de gezondheid én voor de uitstraling van je bedrijf. Wanneer je zelf wel eens de handen uit de mouwen steekt, weet je dat schoonmaken een tijdrovende klus kan zijn. Het is dan ook extra frustrerend als je binnen no-time nieuwe koffiekringen ziet op je bureau, voetstappen op de pas gedweilde vloer of een vers laagje stof op de vensterbank. Een schone omgeving moet worden bijgehouden. We noemen dit in de schoonmaakbranche: periodieke schoonmaak.
 

Maar wat verstaan we precies onder periodieke schoonmaakwerkzaamheden? Waarom is het zo belangrijk? En voor wie? Je leest er meer over in deze blogpost.

 

WAT VERSTAAN WE ONDER PERIODIEKE SCHOONMAAK?

Periodieke schoonmaak houdt in dat schoonmaakwerkzaamheden op regelmatige basis wordt herhaald. Periodieke schoonmaak is mogelijk voor allerlei vormen van schoonmaakwerk. Zo is het voor reguliere schoonmaak absoluut noodzakelijk dat werkzaamheden regelmatig worden herhaald. Maar ook voor het professioneel laten reinigen van je vloer of trappenhuis is het aan te raden dit periodiek te herhalen. Stofzuigen, dweilen en stoffen gebeurt doorgaans op dagelijkse of wekelijkse basis. Bij het professioneel laten reinigen van je vloer of trappenhuis ligt die frequentie natuurlijk lager.

 

WAAROM IS PERIODIEKE SCHOONMAAK BELANGRIJK?

Er zijn verschillende redenen waarom periodieke schoonmaak erg belangrijk is. Allereerst gaat het om een stukje onderhoud. Door schoonmaakwerkzaamheden regelmatig uit te voeren worden ruimtes continu onderhouden en blijven ze makkelijker schoon. Daarnaast vergroot het ook de levensduur van een gebouw, een vloer of meubels. Uiteraard is het beste argument de hygiëne. Door periodieke schoonmaak krijgen vuil en bacteriën geen kans om zich te verspreiden. Tenslotte zorgt periodieke schoonmaak - wanneer je ervoor kiest om het uit te besteden - voor een stukje ontzorging.

 

VOOR WIE IS PERIODIEKE SCHOONMAAK BELANGRIJK?

Periodiek schoonmaakwerk is belangrijk voor allerlei type gebouwen en bedrijven. Daar waar gewerkt, gesport en geleefd wordt, moet ook regelmatig worden schoongemaakt. Kom je er niet aan toe om het zelf te doen? Wil je er liever geen omkijken naar hebben? Of wil je er zeker van zijn dat het goed gebeurt? Schakel dan de hulp in van een professioneel schoonmaakbedrijf. 

 

Voor vragen over periodieke schoonmaakwerkzaamheden en de mogelijkheden voor jouw bedrijf kun je contact opnemen met de Allesreinigers van Hofkens HIG.

 

hofkenshig.png