Last van stank? Dan is er een grote kans dat dit is veroorzaakt door een rioolbreuk. Een rioolbreuk kan voor veel ellende zorgen. Het is daarom belangrijk om een eventuele rioolbreuk zo snel mogelijk te laten herstellen door een gespecialiseerd bedrijf. In deze blog vertellen we je meer over de oorzaken van een rioolbreuk en hoe je deze kunt laten herstellen.


OORZAKEN VAN EEN RIOOLBREUK

Een rioolbreuk is een breuk in het buizenstelsel van de riolering. Zo’n breuk kan ontstaan door een verzakking van het pand of inklinking van de grond. Bij beide gevallen komt het buizenstelsel onder druk te staan, waardoor deze kan breken. Maar een rioolbreuk kan ook ontstaan, doordat het materiaal van de riolering niet meer stevig genoeg is. Zodra een rioolleiding breekt of scheurt, merk je dit meteen aan het sanitair. Het doorspoelen van water gaat steeds moeizamer, tot het water uiteindelijk helemaal niet meer wegloopt. 


OVERLAST DOOR EEN KAPOTTE RIOLERING

Een kapotte riolering heeft altijd vervelende gevolgen. Je zit met verstoppingen, omdat water niet meer wordt afgevoerd. Ook kunnen er lekkages ontstaan, doordat water uit de breuk stroomt. Maar andere vervelende gevolgen zijn overstromingen in huis, schimmels door vocht of toenemende stank. De hoogste tijd om een expert in te schakelen!


KOSTEN VOOR HET HERSTELLEN VAN EEN RIOOLBREUK

De kosten van het herstellen van een rioolbreuk zijn afhankelijk van de aard van de werkzaamheden. Wanneer de leiding gerepareerd kan worden, zullen de kosten lager liggen dan wanneer het gehele rioolstelsel vervangen moet worden. Hofkens HIG heeft een 24/7 calamiteitenservice voor herstel- en vervangingswerkzaamheden. Er wordt bij calamiteiten een helder plan opgesteld door onze goed geschoolde Allesreinigers. Zij hebben de juiste kennis en expertise en hebben jouw rioolbreuk binnen no-time opgelost. 

 

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Of heb je snel professionele rioolservice nodig? Neem dan contact met ons op via ons calamiteitennummer 0162 72 77 52 of stuur een bericht naar onze klantenservice.

hofkenshig.png