De overheid houdt de voedingsindustrie nauwlettend in de gaten. Logisch ook, want bedorven voedsel kan een hoop problemen veroorzaken. Tegelijkertijd zijn bedrijven zelf verantwoordelijk voor veilige en betrouwbare voedingsmiddelen. Veel ondernemers die met voeding werken, hebben deze sterke focus op zaken als voedsel houdbaarheid en omzetsnelheid, maar onderbelicht is vaak het treffen van de juiste schoonmaakoplossingen. Terwijl dit juist de garantie biedt voor het behoud van producten of zelfs voor het voorkomen van calamiteiten. Wij vertellen je meer over waar je op moet letten in de voedingsindustrie.


HACCP hygiënecodes

De HACCP regels geven duidelijke richtlijnen om de voedselveiligheid te waarborgen. Door de regels te volgen loop je het hele productieproces na op mogelijke gevaren, waarna je aangeeft hoe je verboden risico’s beheerst. Denk hierbij aan gevaren zoals bacteriën en schimmels, maar ook chemische gevaren zoals dioxines en resten van bestrijdingsmiddelen. Ook fysieke gevaren zoals glas, botdeeltjes en scherpe metaal- of houtdeeltjes spelen hierbij een rol. Door de HACCP te volgen signaleer je dus gevaren, analyseer je de impact en breng je in kaart wat je moet doen om de kans op gevaren te minimaliseren. 


Schoonmaak is vakwerk

Veel bedrijven denken te makkelijk over schoonmaak, terwijl specialistische schoonmaak toch echt een vak apart is. Vooral wanneer je het hebt over de voedingsindustrie. Niet alleen dienen er speciale opslagplekken, bakken en speciale voedingsstellingen te zijn, ook de specialistische schoonmaak van deze ruimtes is zeer noodzakelijk. Om ervoor te zorgen dat in de voedingsindustrie goed wordt gereinigd, zijn de juiste schoonmaakmiddelen en producten nodig. Ook de uitvoering van regelmatige reinigings- en desinfectiewerkzaamheden op productie-afdelingen is van groot, en zelfs levensbelang.


Het uitbesteden van schoonmaakwerk in de voedingsindustrie is dus noodzaak. Ben je op zoek naar een schoonmaakbedrijf in Breda of een schoonmaakbedrijf in Oosterhout, die gespecialiseerd is in schoonmaak in de voedingsindustrie? Dan ben je bij Hofkens HIG aan het juiste adres. De Allesreinigers van Hofkens HIG krijgen de beste schoonmaakmiddelen mee om hun werk optimaal te voldoen. Voor meer informatie over hoe Hofkens HIG te werk gaat vind je op onze pagina: voedingsindustrie.

hofkenshig.png