Onze Allesreinigers gaan dagelijks aan de slag voor schoonmaakonderhoud van kantoren. Zo zorgen zij ervoor dat werknemers zich kunnen focussen op hun eigen werk. De schoonmaak van kantoren wordt niet altijd opgemerkt. Veel mensen gaan er vanuit dat een ruimte schoon is zonder zich te realiseren dat er iemand is die het moet doen. Pas wanneer schoonmakers het werk zouden neerleggen, wordt duidelijk welk werk zij dagelijks verrichten.

 

Daarmee wordt meteen zichtbaar dat de schoonmaak van kantoren erg belangrijk is. Gevoelsmatig klinkt dit logisch, maar wat zijn nu daadwerkelijk de effecten van een schone werkplek?

 

1: Een goede eerste indruk

Een kantoorruimte dient mede als visitekaartje van je bedrijf. Een goede eerste indruk voor (potentiële) klanten is dan ook erg belangrijk. Wanneer zij een schone, opgeruimde ruimte binnenstappen, voelen zij zich meer welkom. Ook laat je zien dat je zorg draagt voor je bedrijf én je personeel.

 

2: Beter voor de gezondheid

Tegenwoordig wordt er steeds meer gewerkt vanuit flexplekken. Meerdere mensen maken gebruik van dezelfde werkruimte of computers. Je kunt je voorstellen dat dit vanuit hygiënisch oogpunt niet altijd de meest ideale situatie is. Want wie neemt de verantwoordelijkheid voor het schoonhouden van het bureau, de computer of het legen van de prullenbak?

 

Ook op kantoren met vaste werkplekken neemt niet iedereen zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Er zijn tal van onderzoeken die een verband leggen tussen schoonmaakonderhoud op kantoren en de gezondheid van werknemers. Zo blijkt een schone werkomgeving essentieel voor gezonde werknemers en heeft het zelfs een positief effect op kort verzuim.

 

3: Positief effect op je humeur

Een lange, drukke werkdag kan erg vermoeiend zijn. Als je dan ook nog eens omringd wordt door een rommelige of zelfs stoffige omgeving krijg je daar natuurlijk geen extra energie. Van een schone, opgeruimde werkplek word je blij! Niet alleen je medewerkerstevredenheid neemt op die manier toe, maar ook die van je klanten.

 

4: Het verhoogt de productiviteit

Het meest duidelijke effect van periodiek schoonmaakonderhoud op kantoren is een verhoogde productiviteit. In een schoon en opgeruimd kantoor worden werknemers niet gehinderd in hun werk. Ze hoeven bijvoorbeeld niet een half uur te zoeken naar dat ene document, de map met facturen van 2014 of de nietmachine.

 

Waarom investeren in schoonmaakonderhoud?

Extra aandacht voor hygiëne op kantoren heeft dus een positief effect op vier verschillende punten. Maar waarom kun je nu het beste voor de schoonmaakonderhoud van je kantoor de hulp inschakelen van een schoonmaakbedrijf? Hieronder vijf goede redenen:

 

  • De schoonmaak van kantoren betekent niet simpelweg een doekje halen over je bureau. Onze professionele Allesreinigers zijn hiervoor opgeleid. Schoonmaken is een vak.
  • Onze Allesreinigers zijn getraind op hygiëne in kantoren. Zij weten exact welke plekken snel bacteriën aantrekken en daarom extra aandacht verdienen.
  • Onze Allesreinigers hebben kennis over de juiste schoonmaakmiddelen en -materialen.
  • Allesreinigers maken niet schoon op het oog, maar hebben kennis over regels en wetten omtrent hygiëne.
  • Onze Allesreinigers verzorgen periodieke schoonmaak, zodat jij tijd overhoudt voor je eigen werk.

 

Meer weten of periodieke schoonmaak op kantoren? Of benieuwd naar de mogelijkheden van schoonmaakonderhoud voor jouw bedrijf? Neem dan snel contact met ons op.

hofkenshig.png