Hygiëne is erg belangrijk. Wanneer je in een onhygiënische omgeving bent, neemt de kans op ziektes toe. Een onhygiënische omgeving is namelijk een perfecte plek voor ziektekiemen en virussen om zich te verspreiden. Het bestrijden van slechte bacteriën zorgt voor een hygiënische omgeving. In deze blog geven we je tips hoe je dit het beste kunt aanpakken!


HOE KAN IK BACTERIËN BESTRIJDEN?

r zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je omgeving schoon is. Bacteriën zijn micro-organismen die ziektekiemen of virussen bij zich dragen. Je kan deze bestrijden op twee manieren: steriliseren en ontsmetten. Bij het steriliseren van een ruimte maak je al deze micro-organisme dood. Er zijn dan helemaal geen organismen meer te vinden in de ruimte. Dit is hygiënisch, maar is niet goed voor jou en de mensen die veel in de ruimte zijn. Je weerstand wordt lager, doordat je niet in aanraking komt met bacteriën. Je kan de ruimte dus beter ontsmetten. Je brengt dan het aantal bacteriën naar een veilig niveau, het is dan hygiënisch, maar op lange termijn ook goed voor jou.


HOE ONTSMET IK EEN RUIMTE GOED?

Er zijn bij het ontsmetten van een ruimte bepaalde dingen waar je op moet letten. Wij zetten ze voor je op een rijtje:
 

  • Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel. Dit heeft namelijk helemaal geen zin! Daarnaast is het is slecht voor het milieu en je eigen gezondheid.

  • Meng ook nooit schoonmaakmiddelen en gebruik niet te veel door elkaar. Er kunnen zo chemische reacties ontstaan die juist schadelijk zijn voor je eigen gezondheid

  • Gebruik voor alle ruimtes een nieuwe schoonmaakdoekje, zo neem je geen bacteriën die aan het doekje blijven zitten een andere ruimte in.

  • Iets wat iedereen vergeet; maak de spullen waar je mee hebt schoongemaakt ook weer schoon!


Bij Hofkens HIG hebben wij naast de juiste kennis van hygiëne  ook de juiste, gecertificeerde mensen in dienst. Ben je op zoek naar een schoonmaakbedrijf in Tilburg of schoonmaakbedrijf in Den Bosch? Wij staan 24/7 voor je klaar. Met de beste service gaan we dan ook altijd voor kwaliteit. En niet te vergeten: onze Allesreinigers krijgen alles schoon!

hofkenshig.png