Goede schoonmaak is belangrijk. Logisch! Toch is schoonmaken niet geheel zonder risico’s. Denk aan chemische schoonmaakmiddelen of besmetting, maar ook de fysieke belasting van het werk kan slecht uitpakken. Daarom geven wij je tips die helpen bij het beperken van de risico’s. 


Houding

Wanneer je eenmaal aan het schoonmaken bent, wil je vaak alles ‘even snel’ meepakken. Schoonmaken is een fysiek zware klus en een goede houding is dan van essentieel belang. Denk bijvoorbeeld aan kantoorschoonmaak of horecaschoonmaak. Moet je iets zwaars tillen? Til dan vanuit je knieën en niet vanuit je rug. Houd je rug hierbij zo recht mogelijk en beweeg langzaam. Daarnaast is het ook belangrijk dat wanneer je laag bij de grond schoonmaakt, je op één knie gaat zitten in plaats van twee knieën. Verander ook regelmatig van houding tijdens het schoonmaken om je lichaam zo min mogelijk te belasten.


Doseer de hoeveelheid

Schoonmaakmiddelen kunnen schadelijke stoffen bevatten die niet alleen slecht zijn voor het milieu, maar ook in de lucht blijven hangen of zich aan het interieur hechten. Door het gebruik van te veel schoonmaakmiddelen worden mensen in de ruimte blootgesteld aan schadelijke stoffen. Van deze stoffen kun je zelfs ziek worden! Kijk daarom goed welke schoonmaakproducten werkelijk nodig zijn en of deze niet te veel schadelijke stoffen bevatten. 


Professionele schoonmaak

Aan schoonmaken zitten dus meer risico’s dan je denkt. Het is daarom verstandig om je pand professioneel te laten schoonmaken. Zo ben je verzekerd van een correcte schoonmaak en weet je dat de schoonmaak voldoet aan verschillende normen. Hofkens HIG als schoonmaakbedrijf in Breda en schoonmaakbedrijf in Oosterhout neemt al je schoonmaakwerkzaamheden uit handen. Van reguliere schoonmaak, glasbewassing en opleveringsschoonmaak tot specialistische schoonmaak. Neem voor meer informatie eens een kijkje op onze dienstenpagina.

hofkenshig.png