Is het reinigen van je gevel echt nodig? Je zult misschien denken van niet en je bent niet die enige! Veel mensen weten namelijk niet dat het belangrijk is om een woning of pand te laten reinigen. De gevel staat elke dag tussen je binnenruimtes en de buitenomstandigheden. De functie van de gevel is daarom beschermend en maakt een zeer belangrijk onderdeel uit van je huis of appartement. Wanneer je jouw gevel goed onderhoudt en af en toe een reiniging plant, is renovatie minder snel nodig. 


Beschermde, frisse gevels: de voordelen

Ongemerkt wordt je pand vuil, stenen worden donkerder en dit zorgt voor een slecht uitstraling. Aan het reinigen en onderhouden van je gevel zitten een aantal grote voordelen, namelijk:

  • Je pand krijgt weer een schoon en opgefrist uiterlijk.
  • Je voorkomt schade en slijtage.
  • De muren zijn goed beschermd tegen vocht. 
  • De waarde van het pand verhoogt.


Verschillende reinigingstechnieken

Gevelreiniging verlengt de levensduur van gevels en geeft je pand weer een prachtige frisse uitstraling. Maar op welke manieren kun je jouw gevel laten reinigen? Het is afhankelijk van het materiaal van de gevel en het soort vervuiling, welke reinigingstechniek er toegepast moet worden. Denk hierbij aan hoge druk, stoom, droogijsstralen of chemisch reinigen. Natuurlijk is elke situatie verschillend. Een specialist zal bepalen welke techniek de beste is voor het schoonmaken van jouw muren. Zij hebben de kennis en ervaring om veilig, snel en efficiënt al het vuil, graffiti, kauwgom en andere bekladding van je gevel te verwijderen.

Hofkens HIG als schoonmaakbedrijf in Oosterhout en schoonmaakbedrijf in Breda helpt je bij het samenstellen van een reinigingsplan op maat. Is jouw gevel toe aan een reinigingsbeurt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

hofkenshig.png