Niets is zo vervelend als een verstopt toilet, zeker wanneer er veel mensen dagelijks gebruik van maken. Bijvoorbeeld op kantoor. Om deze reden biedt Hofkens HIG een 24/7 calamiteitenservice. Natuurlijk kan een verstopte riolering voorkomen, maar de belangrijke vraag is: hoe los je dit zo snel mogelijk op? Sommigen oplossingen maken de verstopping in de riolering namelijk alleen maar erger. Dat wil je natuurlijk voorkomen. In deze blog vertellen we je graag wat je het beste kan doen bij een verstopte riolering.


Methode 1: wc ontstopper

Probeer of je met de oude, vertrouwde wc ontstopper de verstopping kan verhelpen. Zorg wel voor een groot en stevig exemplaar, hiermee oefen je meer kracht uit op de verstopping. Houd de ontstopper voor gebruik even onder een straal met heet water; zo wordt het rubber flexibel. Wat hierbij erg belangrijk is, is dat het rubber geheel onder water zit en het gat richting de afvoer volledig wordt bedekt. 


Methode 2: afwasmiddel en warm water

De verstopping kan soms zo hardnekkig zijn, dat zelfs een wc ontstopper het probleem niet verhelpt. Probeer dan eens methode 2: spuit een aantal druppels afwasmiddel in het toilet en gooi er daarna een emmer warm water in. Let op! Gebruik hiervoor warm water en geen kokend heet water. Hierdoor kan het porselein namelijk barsten.


Methode 3: baksoda en huishoudazijn

Hebben de voorgaande methodes niet geholpen? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een dieperliggende verstopping in de afvoer. Probeer dan eens een ‘milieuvriendelijke manier’ van ontstoppingsmiddel; een kopje baksoda (geen bakpoeder!) met een kopje huishoudazijn. Gooi deze samen in de pot. Laat het bruisen en giet er daarna kokend water overheen. 


Rioolonderhoud en calamiteitenservice

Helpen deze tips niet en is er toch sprake van een complexer probleem? Neem dan contact op met Hofkens HIG. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij zelfs de meest hardnekkige verstoppingen verhelpen. Maak bij grote spoed gebruik van onze calamiteitenservice.

hofkenshig.png