Boomwortels hebben een groot aandeel in rioolproblemen. Ze zorgen onder andere voor scheuren, lekkages en verstoppingen. Een probleem dat je dus snel wilt aanpakken! Heb jij schade aan jouw riool door wortels? In deze blog vertellen we je meer over hoe je wortels in je riool moet laten verwijderen.


SCHADE AAN HET RIOOL DOOR WORTELS

Boomwortels staan bekend om hun snelle groei en grote kracht. Doordat ze druk uitoefenen op rioolbuizen, ontstaan er kleine scheurtjes. Zo’n klein scheurtje geeft een wortel al voldoende ruimte om te groeien. En dat betekent overlast. Wanneer de boomwortel eenmaal in de buis groeit, is het stoppen hiervan moeilijk. Het verwijderen van wortels is een intensieve klus. De bus moet eerst volledig uitgegraven en vervolgens vervangen worden. Bij het uitgraven van de rioolbuizen, wordt de wortel ook voor een deel weggehaald. Dit heeft soms als gevolg dat de boom sterft. Wortels in het riool zijn dus niet alleen een probleem voor de riolering, maar ook voor het milieu. Reden genoeg om de wortels tijdig te laten verwijderen!


WORTELS IN HET RIOOL VERWIJDEREN

Bij schade aan het riool, moeten de buizen altijd uitgegraven en vervangen worden. De wortel zelf kan ook vervangen worden door middel van frezen. Dit is een duurzame en niet chemische oplossing, zodat we de natuur niet schaden. 

 

Voorkomen blijft natuurlijk beter dan genezen. Daarom kun je preventieve maatregelen nemen om de groei van wortels tegen te gaan. Voorbeelden zijn het gebruiken van stevige buizen, zodat scheurtjes voorkomen worden. Of het gebruiken van speciale aarde rondom de rioolbuizen. Maar de belangrijkste maatregel is het goed onderhouden van het riool! Wanneer de buiten goed zijn onderhouden en geen schade hebben, blijft de kans op wortelschade ook beperkt. 


HOFKENS HIG HELPT

Bij Hofkens HIG kun je terecht voor inspecties, maar ook voor het schoonhouden van de rioolbuizen. Zo houdt je de kans op schade klein! Heb jij schade aan je riool door wortels en heb je onze hulp nodig? Dan staan wij voor je klaar. Onze calamiteitenservice is 24/7 bereikbaar en staat altijd paraat. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

hofkenshig.png